Alternatieven Zit sta bureaus Ikea

Bas Kuiper

Bas Kuiper

17 februari 2023

Zit-sta bureaus zijn een populaire keuze voor mensen die lange uren achter een bureau werken. Het concept is eenvoudig – in plaats van de hele dag te zitten, kan je afwisselen tussen zitten en staan, wat helpt om de bloedsomloop te verbeteren, de energie te verhogen en rug- en nekpijn te verminderen.

Bij IKEA kan je een verscheidenheid aan zit-sta bureaus vinden, die aan verschillende behoeften en budgetten voldoen. Een van de populairste opties is de “BEKANT” serie, die verkrijgbaar is in verschillende maten en kleuren, zodat je er een kunt kiezen die bij jouw stijl en ruimte past. De bureaus zijn voorzien van een elektrisch verstelbaar frame, zodat je de hoogte kunt aanpassen met een druk op de knop. Dit betekent dat je het bureau gemakkelijk kan aanpassen aan jouw lichaamslengte, of kan overschakelen van zitten naar staan op basis van hoe je je voelt.

Een andere populaire optie is de “SKARSTA” serie, die handmatig in hoogte verstelbaar is met een slinger. Dit betekent dat je geen elektriciteit nodig hebt en het bureau op een betaalbare manier kunt aanpassen aan je behoeften.

Het is ook de moeite waard om te overwegen hoe je de bureau-indeling en opbergruimte wilt inrichten. De “IDÅSEN” serie heeft bijvoorbeeld een geïntegreerde kabelgoot om kabels netjes te verbergen, terwijl de “BEKANT” serie optionele ladeblokken en planken heeft om extra opbergruimte toe te voegen.

Of je nu thuis werkt of in een kantooromgeving, een zit-sta bureau van IKEA kan helpen om je werkplek comfortabeler en productiever te maken. Door regelmatig te wisselen tussen zitten en staan, kan je de bloedsomloop stimuleren en de fysieke belasting op je lichaam verminderen. Bovendien is een zit-sta bureau een investering in jouw gezondheid op de lange termijn, wat het zeker de moeite waard maakt om te overwegen.

Nadelen zit sta bureaus Ikea

 1. Montage: Zit-sta-bureaus van Ikea kunnen soms lastig zijn om in elkaar te zetten, omdat ze verschillende mechanismen en onderdelen hebben. Het kan veel tijd en geduld vergen om het bureau correct te monteren, vooral als je niet erg handig bent.
 2. Mogelijke lawaai- en trillingsproblemen: Bij sommige modellen kan er lawaai en trillingen optreden wanneer het bureau omhoog of omlaag gaat. Dit kan storend zijn als je collega’s in dezelfde ruimte werken.
 3. Beperkte afstelbaarheid: Sommige modellen zit-sta-bureaus van Ikea hebben beperkte afstelbaarheid. Dit kan een probleem zijn als je ze wilt gebruiken voor specifieke doeleinden, zoals tekenen of naaien.
 4. Gewichtslimiet: Zit-sta-bureaus van Ikea hebben soms een gewichtslimiet, wat betekent dat je niet te veel gewicht op het bureau kunt plaatsen. Als je bijvoorbeeld een computermonitor, een printer en enkele zware boeken op het bureau hebt, kan het gewicht de limiet overschrijden.

Alternatieven zit sta bureaus Ikea:

RoomForTheNew Bureau Heathrow Basic

 • RoomForTheNew Bureau Heathrow Basic is een elektrisch verstelbaar bureau die door 1 motor wordt aangedreven. Het zit sta bureau is in verschillende kleuren combinaties te configureren en garandeert kwaliteit. Het zit sta bureau voldoet aan de EN-527.

RoomForTheNew Bureau Heathrow plus

 • RoomForTheNew Bureau Heathrow plus is een elektrisch verstelbaar bureau die door 2 motoren wordt aangedreven. Het zit sta bureau elektrisch is in verschillende kleuren combinaties te configureren en garandeert kwaliteit. Dit bureau voldoet ook aan de EN-527 normering.

Verschillen Zit sta bureaus Offeco:

 1. Memory display
 2. Anti-collision
 3. Maximale belasting
 4. Aantal motoren
 5. Hoogte verstelling

Garantie:

Bij defecten of problemen wordt u binnen uiterlijk 5 werkdagen geholpen. Wij kunnen dit garanderen, omdat wij alles in eigen beheer doen.

Alternatieven zit sta bureaus Ikea

Meer blogs lezen: Ergonomische bureaustoel 

Deze blog delen

De laatste blog posts

Bekijk de laatste industry nieuws, weetjes, technologie en meer.