E-sports op school en in het bedrijfsleven

Bas Kuiper

Bas Kuiper

11 maart 2022

De wereld van e-sport is meer en meer in opkomst. Voor sommige mensen klinkt dit wellicht als een verrassing, waar anderen hier juist precies van op de hoogte zijn. Het valt echter niet meer te ontkennen. E-sport is overal. Er bestaat inmiddels al een e-sports variant van de Nederlandse Eredivisie, en ook spellen als League of Legends en Rocket League hebben een ontzettend sterke e-sport wereld. Dit trekt ook ontzettend veel grote organisaties aan om in de e-sports wereld te stappen. Hierdoor komt er steeds meer geld in de wereld van e-sport, waardoor het ook steeds meer onder de ogen komt van de mensen. Met name de jongere generatie die veel games speelt, en ook games kijkt.

Hierdoor is het van belang dat scholen mee gaan in deze ontwikkelingen. De e-sport wereld is een wereld waar de jonge generatie van nu erg veel mee bezig is, en die erg relevant kan zijn. Hier kunnen scholen op verschillende manieren op in proberen te spelen. Wellicht klinkt het niet voor de hand liggend voor scholen om zich te verdiepen in e-sports, en om zich er eventueel zelfs in te gaan mengen. Toch heeft e-sport veel verschillende voordelen die de ontwikkeling van een kind zouden kunnen bevorderen. Denk hierbij aan:

  • Het verbeteren van de hand-oog coördinatie.
  • Het leren uitdenken van strategieën
  • Het stimuleren van fantasie en creativiteit
  • Het leren nemen van snelle beslissingen
  • Het verhogen van het ruimtelijk inzicht en de reactiesnelheid

De wereld verandert, en de manier waarop kinderen leren verandert ook. Het is van belang om daar bewust mee om te gaan. E-sports op scholen is iets wat bijna niet te vermijden is. Het kan in de zeer nabije toekomst namelijk zomaar de realiteit zijn dat er buiten de normale voetbaltoernooien, ook e-sport toernooien georganiseerd worden door scholen. Het is dus zeker de moeite waard om hier als school of andere organisatie over na te denken, en te bepalen hoe je hier in de toekomst mee om wil gaan.

E-sport in het bedrijfsleven

Daarnaast is e-sport niet alleen van belang en in opkomst op scholen. Ook in het bedrijfsleven zien we meer en meer dat e-sport de normaalste zaak ter wereld is. Zo schieten de gameclubs bij bedrijven als paddenstoelen uit de grond. Waar vroeger een potje werd gedart of getafelvoetbald, zien we nu steeds meer dat er spellen gespeeld worden in een e-sport omgeving. En waarom ook niet? Het verhoogd de saamhorigheid, en het is iets wat steeds meer mensen leuk vinden om te doen.

Als voorbeeld nemen wij altijd graag de H20 E-sport Campus in Purmerend. Dit is het perfecte voorbeeld van een combinatie van werken, gamen en ontspannen. Alles komt hier samen in een omgeving die erbij past, en dit werpt ook zijn vruchten af. Wie lijkt het nu niet leuk om daar te werken!

Jouw bedrijf of school e-sport ready maken?

Wanneer je aan de slag gaat met E-sport is het een goed idee om hier een aparte ruimte voor in te richten, met de juiste bekleding. Denk hierbij aan goede bureaus en hoge kwaliteit stoelen. Hierdoor lopen de leerlingen van jouw school of de medewerkers van jouw bedrijf in ieder geval niet onnodig rugklachten of andere vervelende klachten op. Bij www.gamingdesks.nl bieden wij unieke en hoge kwaliteit gaming stoelen en bureaus aan!

Je kunt altijd een vrijblijvende offerte opvragen of met ons een bakje koffie doen.

JBK Gaming B.V.
Hello@jbkgaming.com 
https://gamingdesks.nl/

Deze blog delen

De laatste blog posts

Bekijk de laatste industry nieuws, weetjes, technologie en meer.